lördag 29 mars 2014

Lyx för ett bi


De blommande bukettaplarna från vår monter på trädgårdsmässan har flyttat in i växthuset. Därinne doftar det maj och surret från våra bin dånar. Vilken lycka för ett nyvaket bi att få frossa i äppelblom!

måndag 24 mars 2014

En resumé från trädgårdsmässan



Vi är nyss hemkomna från trädgårdsmässan i Älvsjö. Trötta, men glada! Vi är förbaskat nöjda med montern (som tog hem bronsmedaljen), och det var fantastiskt kul att möta alla kollegor och besökare.





Vi samarbetade med Arvesund i montern. Temat var "Lantlig hägring"; en enkel täppa med det nödvändigaste. En säng. En ateljé. Ett växthus. En matplats. En täppa. Mer än så behövs väl inte?






Vi frossade i tulpaner från vår samarbetspartner Sörby. Och lite kottar också….




Trädgårdsnätverket SSPPGs monter var det första som mötte besökarna på mässan. Ett dukat bord där Linné satt på hedersplatsen och på övriga platser runt bordet satt allt från  Magnus de la Gardie och Arne Klingborg till besökarna på rosendal. Ja och så vår egen Lars Krantz!



Vinnarpokalen gick välförtjänt till Astrid Lindgrens Näs




Huseby slott hade brutit upp parkettgolvet i finrummet!



Bakom ett hemligt svartmålat plank låg publikens favorit; Hovdala slott. Spirande plantor på gudsförgätna platser…




Här ser ni Lasse ta igen sig i tulpanhavet, minuterna innan ivriga damer gick loss på tulpanerna…inte en tulpan kvar efter tio minuter!

Lika roligt som det var att vara på mässan, lika skönt är det att vara hemma igen. Nu ska vi ta i tu med den där våren som kommer med stormsteg. 

torsdag 13 mars 2014

En vårrapport från ockelbo





Veckan har varit full av mässförberedelser. Medans vi har snickrat, målat och flätat granris, så har våren tittat fram här i Ockelbo. Bina surrar, lärkan kvittrar och krokusen blommar! Nästa vecka ser ut att bli en bakslag, så vi har passat på och njuta.




Vår krokusbacke upp till restauragen är full med snökrokus. Här ses 'cream beauty'


På måndag åker vi med lastbilen full ner till Stockholm för att bygga vår idéträdgård, hoppas vi ses när mässan slår upp portarna den 20:e mars!








torsdag 6 mars 2014

skissandets tid


Nu jobbas det intensivt med trädgårdens skisser. Planerna till grönsakslandet blev i dagarna klart och snart örtagården och den nya perennrabatten vid herrgårdens uteservering. 




Allt eftersom skisserna börjar bli klara dimper det ner tjocka fina paket med fröer i brevlådan. Här ser ni veckans skörd!

Meteorologerna lovar varmt, så nästa vecka svingar vi upp oss i äppelträden för den årliga beskärningen!